Ολυμπιακός

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είναι μέχρι στιγμής ο μεγάλος πρωταγωνιστής των μεταγραφών μέχρι στιγμής. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκτήσει ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά αφού την πόρτα του Ρέντη πέρασαν ο Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), ο Κώστας Μανωλά (ΑΕΚ), ο Ανδρέας Τάτος (Ατρόμητος), αλλά και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος της Ξάνθης. Επίσης, στην Ελλάδα μετά από διάλειμμα έξι μηνών επέστρεψε ο Πάμπλο Κοντρέρας έχοντας αποστολή να αντικαταστήσει τον Όλαφ Μέλμπεργκ. Παίκτης που αναμένεται να κάνει την διαφορά είναι και ο Πάολο Μασάδο ο οποίος ήταν κι επιλογή Ζαρντίμ. Οι μεταγραφές όμως δεν έχουν σταματήσει, αφού δεν αποκλείεται να γίνουν άλλες τρεις κινήσεις (αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ, και μεσοεπιθετικός). Εκτός από τις προσθήκες υπήρχαν και αποχωρήσεις από το λιμάνι, αφού την πόρτα της εξόδου είδαν δύο βασικά στελέχη της ομάδας οι Μέλμπεργκ (έληξε το συμβόλαιό του), ο Μιραλάς (πήρε μεταγραφή για την Έβερτον), Μόνχε, αλλά και οι δανεικοί Μακούν, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Καζίμ Ρίτσαρντς, ενώ στον Ατρόμητο δανεικός παραχωρήθηκε ο Σουμπίνιο.

Παναθηναϊκός

Η οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό δεν ήταν και η καλύτερη πριν ο Γιάννης Αλαφούζος και η Παναθηναϊκή Συμμαχία αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Όπως ήταν φυσικό οι μεταγραφές επιπέδου Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτελούν μία γλυκιά ανάμνηση και οι «πράσινοι» όσο τους επέτρεπαν οι οικονομικές τους δυνατότητες απέκτησαν τους Σισοκό και Πίντο από Βόλφσμπουργκ και Πόρτο αντίστοιχα, ενώ κατάφερε να εξασφαλίσει και την παραμονή του Κουίνσι ο οποίος βοήθησε την περσινή σεζόν. Επίσης νέα πρόσωπα στην Παιανία είναι και οι Μπαρμπαρούσης (Αλάνια Βλαντικαφκάζ), Πάπε Σο και Φορναρόλι κι εκτός εξαιρετικού απροόπτου έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις Καντέ, Κλέιτον, Νίνης, Σιμάο και Μπιάρσμιρ ολοκλήρωσαν την συνεργασία τους με το «τριφύλλι» και αποφάσισαν να αναζητήσουν την ποδοσφαιρική τους τύχη αλλού.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που υπέστη την μεγαλύτερη αφαίμαξη, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ 19(!) ποδοσφαιριστές έβγαλαν τα κιτρινόμαυρα από πάνω τους. Κάτι απολύτως λογικό, αφού η οικονομική κατάσταση στην ομάδα είναι απλά τραγική. Για μεταγραφές ούτε λόγος αφού το μοναδικό επίσημο απόκτημα της ομάδας είναι ο Φουρτάδο από την Παναχαϊκή, (αναμένεται και ο Κατίδης) και η φετινή χρονιά προμηνύεται δύσκολη για τον Βαγγέλη Βλάχο και τα παιδιά του.

ΠΑΟΚ

Με νέο προπονητή τον Γιώργο Δώνη ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να ρίξει το μπάτζετ και να στραφεί στα δικά του παιδιά. Ο Δικέφαλος του Βορρά ελέω και των άμεσων υποχρεώσεών του στην Ευρώπη ολοκλήρωσε νωρίτερα τις μεταγραφές του. Κουμαλό, Ματέους ήρθαν για να αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Χακόμπο θα είναι ο αντικαταστάτης του Κρέσιτς κάτω από τα γκολπόστ. Επίσης, σημαντικές λύσεις θα δώσει ο Λίαμ Λόρενς ο οποίος ήρθε από την Πόρτσμουθ. Αντίθετα, αρκετά από τα μεγάλα συμβόλαια αποχώρησαν (Ίβιτς, Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κρέσιτς), ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έκλεισε την πόρτα στον Στέλιο Μαλεζά ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γερμανία.

Άρης

Οι «κίτρινοι» είναι μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα. Έτσι, η ενίσχυσή τους ήταν ελάχιστη και μόνο με ελεύθερους παίκτες όπως ο Πουλίδο και Παντίδος, αλλά και ο Νούνο Κοέλιο ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από την Μπενφίκα. Αντίθετα αρκετοί βασικοί δεν θα συνεχίσουν πλέον την καριέρα τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τους Ούμπιντες, Καστίγιο, Πρίττα, Νέτο, Φατί, Λαζαρίδη, και Νάτσο Γκαρσία να φεύγουν για άλλες πολιτείες.

Ατρόμητος Αθηνών

Μπορεί να έχασε τον Μήτρογλου ο οποίος επέστρεψε αστον Ολυμπιακό, αλλά ο Ατρόμητος είναι μία από τις ομάδες που ενισχύθηκαν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Οι Περιστεριώτες απέκτησαν παίκτες σε όλες τις θέσεις και βγαίνουν κερδισμένοι από το μεταγραφικό παζάρι. Λαζαρίδης και Ταυλαρίδης ήρθαν να δώσουν μεγαλύτερη σιγουριά και βοήθεια στον Φυτανίδη, ενώ ο Σουμπίνιο θα αντικαταστήσει τον Τάτο. Τέλος, ο Κούτσι με τα δέκα γκολ πέρυσι στον Πανιώνιο έχει το δύσκολο έργο να γίνει ο νέος Μήτρογλου της ομάδας. Από τους παίκτες που αποχώρησαν σημαντικές απώλειες θεωρούνται οι Μήτρογλου και Τάτος που είναι πλέον στον Ολυμπιακό, ενώ οι υπόλοιποι που δεν συνεχίζουν είχαν κλείσει τον κύκλο τους στην ομάδα.

Αστέρας Τρίπολης

Ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο υλικό της του Αστέρα και Σολάκης, Μπρέσκα, Ροτζέριο Μάρτινς, Λαδάκης, Πουλίδο παίκτες μεγάλης ηλικίας δεν είναι πλέον στην Τρίπολη. Αντίθετα, στην Αρκαδία ανηφόρησαν από την Κρήτη το δίδυμο του Εργοτέλη (Γιαλούσης, Φραγκουλάκης), ενώ οι Ισπανοί δεν λείπουν για άλλη μία φορά (Αλβάρο, Καστέλς). Σημαντικές λύσεις αναμένεται να δώσουν και οι Σανκαρέ στην άμυνα, καθώς και ο πολύπειρος Φούλοπ κάτω από τα γκολπόστ.

ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Ηπειρώτες ελέω και των οικονομικών τους αποφάσισαν να ρίξουν τόσο το μπάτζετ αλλά και τον μέσο όρο ηλικίας. Έτσι, Κώτσιος, Κυριάκος, Σκούφαλης, Μπακαγιόκο, Κηπουρός, Ανδράλας, Μπεσέρα, Ζαμπρέλα αποχώρησαν από τα Γιάννενα. Την φανέλα του ΠΑΣ θα φορέσουν νεαροί ιαι διψασμένοι για διάκριση πάικτες όπως ο Κολοβέτσιος (Λάρισα), Κορβέσης (Απόλλωνας Αθ.), Νικλητσιώτης (Ολυμπιακός), Μπέριος, Τοπούζης, και Ίλιτς.

Λεβαδειακός

Σουμπίνιο και Φαβάλι αποτελούν παρελθόν από τον Λεβαδειακό όπως και ο Πόποβιτς, Κοιλιάρεας και Τόμας με τους δύο πρώτους να είναι σημαντικές απώλειες. Στις θέσεις τους ήρθαν ο Χοσέμι και Γεωργίου για την άμυνα, οι Ακόστα (Άρης), Πόι (Ξάνθη), Ροτζέριο (Αστέρας Τρίπολης).

ΟΦΗ

Σχεδόν ολόκληρη η περσινή ομάδα δεν βρίσκεται πλέον στο Ηράκλειο αφού η δύσκολη οικονομική κατάσταση του συλλόγου έκανε αδύνατη την παραμονή τους. (Πίτσος, Ταυλαρίδης, Σίσιτς, Μάντζιος, Καμπάνταης, Γεωργίου, Γαλανόπουλος, Παπουλής) δεν θα έχουν πλέον τεχνικό τον Νίκο Αναστόπουλο. Κάτοικοι Ηρακλείου αντίθετα θα είναι οι Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου,λ Βαλεριάνος, Ροβίθης.

Ξάνθη

Η Ξάνθη αποφάσισε να στηριχθεί στα δικά της παιδιά ανεβάζοντας έξι παίκτες από την ομάδα κάτω των 20 ετών. Επίσης οι Ακρίτες απέκτησαν και τον Ονουάτσι, αλλά και τους Βραζιλιάνους Γκλέισον και Άλεξ. Αρκετές οι αποχωρήσεις με σημαντικότερες αυτές των Βλαχοδήμου, Πόι, και Εντιμάρ.

Πανιώνιος

Το ταμείο είναι μείον στον Πανιώνιο και οι μεταγραφές του είναι ελάχιστες ενώ θα στηριχθεί ξανά στα δικά του παιδιά. «Κυανέρυθροι» είναι πλέον οι Καμπάνταης, Αραβίδης, Ανδράλας και Διαμαντάκος, ενώ αποχώρησαν αρκετοί γνωστοί όπως οι Σιόβας, Κούτσι, Ντιμπαλά, Σκέμπρι, Πετκάκης και Πιέρ.

Κέρκυρα

Ίδια κατάσταση και στην Κέρκυρα όπου όλες της οι μεταγραφές είναι με ελεύθερους παίκτες. Ντιέγκο Λεόν, Στρατιλάτης, Σίμωσης, Μοντέιρο, Καραπέτσας, Σταμογιάννος. Αντίθετα παρελθόν αποτελούν Τσίγκας, Σακελλαρίου, Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης, Ιωάννου, Μαζνόφ, Χουάν Μάρτιν.

Πανθρακικός

Η ομάδα της Κομοτηνής ενισχύθηκε σε θέσεις που πονούσε όπως στην επίθεση με τον Κυβελίδη, στην άμυνα με τον Μελίση, τον Πρίττ στο κέντρο. Αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι Μπέλιτς, Σίμωσης, Πόντσε, Χλωρός και Λιαπάκης.

Βέροια

Η Βασίλισσα του Βορρά επέστρεωε για να παραμείνει και για τον λόγο αυτό απέκτησε έμπειρους παίκτες όπως ο Γεωργέας, ο Σνάουτσνερ, ο Ιωάννου και Δασκαλάκης. Την πόρτα της εξόδου είδαν οι Μπουλούτ, Κανακούδης, Πασάς και γενικότερα ποδοσφαιριστές που δεν αποτελούν σημαντικές απώλειες.

Πλατανιάς

Τέλος, η σταχτοπούτα της Σούπερ Λίγκας η ομάδα του Πλατανιά ενισχύθηκε με τους Κηπουρό, Κανακούδη, Αναστασάκο, Ουντότζι παίκτες που έχουν με τα κουτάλια τα γήπεδα του πρωταθλήματος και θα συμβάλουν τα μέγιστα για την παραμονή στην κατηγορία.

Πηγή:/www.gazzetta.gr