ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. Στείλτε ΡΕΥΜΑ στο panosan@gmail.com για πληροφορίες πατήστε στην εικόνα .

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πρόληψη του σπιτιού σας από κλοπή.

Οι αστυνομικές αρχές καταστρώνουν σχέδια δράσης για την προστασία σπιτιών και όχι μόνο. Όμως η αστυνομία ζητάει και τη βοήθεια των πολιτών για την προστασία της περιουσίας τους, προτείνοντας μεταξύ άλλων διαφορά μέτρα όπως:
1. Όταν είστε απόντες από τα σπίτια, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα,προϋποθέτει το κλείδωμα πόρτων και παραθύρων.
2. Τα παραθυρόφυλλα και οι κουρτίνες πρέπει να παραμένουν κλειστά, ώστε να μην επιτρέπουν στους διαρρήκτες να δουν τί υπάρχει μέσα στην κατοικία.
3. Δεν πρέπει να ανοίγετε την πόρτα χωρίς να είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος από το «μάτι»για το άτομο που χτυπά την πόρτα ή μέσω θυροτηλεφώνου/θυροτηλεόρασης.
4. Στην εξωτερική πόρτα πρέπει να τοποθετείτε αλυσίδα ασφαλείας.
5. Οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν πρέπει να παραδίδουν κλειδιά σε καθαρίστριες ή άλλα ξένα πρόσωπα.
6. Σε καμιά περίπτωση να μην αφήνετε το κλειδί του σπιτιού κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
7. Το κλειδί της πόρτας δεν πρέπει να το αφήνετε στην κλειδαριά της πόρτας ούτε εξωτερικά ούτε και εσωτερικά.
8. Κανένας δεν πρέπει να αφήνει τα κλειδιά της κατοικίας του στο αυτοκίνητο, όταν το αφήνει στο πλυντήριο αυτοκινήτων ή για κάποιου είδους επισκευής ή συντήρησης.
9.Για περισσότερη ασφάλεια κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση στην εξωτερική πορτά κλειδαριών ασφάλειας τριών σημείων, που παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Στα παράθυρα μπορούν να εγκατασταθούν συστήματα ασφαλείας όπως δαγκάνες,σιδεριές κλπ.
10. Στους εξωτερικούς χώρους, περιμετρικά, πρέπει να υπάρχει καλός φωτισμός, ο οποίος για λόγους οικονομίας μπορεί να ενεργοποιείτε με αισθητήρες κίνησης.
11. Να εξετάζεται η δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος συναγερμού και καμέρες παρακολούθησης. Ακόμη και στην περίπτωση που στο κτήριο δεν έχει γίνει πρόβλεψη για καλώδια για το συναγερμό υπάρχει λύση με την τοποθέτησηασύρματου συναγερμού.
12. Να εγκαθίσταται σύστημα περιοδικής χρήσης των φώτων (χρονοδιακόπτης).Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, τότε πρέπει να αφήνετε κάποιο φως αναμμένο.
13. Να μη γνωστοποιούνται στον κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρο πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στο σπίτι, αφού υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο η πληροφορία να φθάσει και σε διαρρήκτη,αν τελικά αφήσετε χρήματα τοποθετήστε τα σε πολλά σημεία.
14. Να μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά και χρυσαφικά στο σπίτι σας. Είναι προτιμότερο να φυλάγονται σε χρηματοκιβώτια ή θυρίδες ανάλογα με την αξία τους.
15. Όταν φεύγετε για διακοπές παρακαλέστε ένα γείτονα ή κάποιον φίλο να προσέχει το σπίτι.
16. Αντιμετωπίστε με επιφυλακτικότητα οποιοδήποτε άγνωστο άτομο συναντήσετε στην πόρτα σας, ή στο γκαράζ σας.
17. Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με τον διαρρήκτη, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην αντιδράσετε αν οπλοφορεί. Δώστε του την ευκαιρία να φύγει, εκτός αν έχετε τη δυνατότητα να τον εγκλωβίσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα και ειδοποιήστε την αστυνομία.
18. Η πόρτα ασφαλείας θα πρέπει να κλειδώνεται δύο φορές, ώστε οι πίροι της κλειδαριάς θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη έκταση.
19.Έαν γίνουμε θύματα κλοπής καταγγέλλουμε άμεσα στην αστυνομία την διάρρηξη περιγράφοντας το πως έχει γίνει και ποια πράγματα αφαιρεθήκαν από το σπίτι σας. Δεν αγγίζουμε τίποτα στους χώρους που κινήθηκαν οι ληστές μέχρι να έρθει η Σήμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: