ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. Στείλτε ΡΕΥΜΑ στο panosan@gmail.com για πληροφορίες πατήστε στην εικόνα .

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μνημόνιο: Διαστάσεις οικονομικής γενοκτονίας η ύφεση του μνημονίου.

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι ήδη η 3η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία, έχοντας ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ μετά το κραχ του 1929.
Πέρα απ’ το γεγονός του αποκλεισμού της απ’ τις αγορές, της αναδιάρθρωσης του χρέους της και της ανάγκης για πολυετή άντληση δανείων απ’ την Τρόικα με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η χώρα έχει υποστεί μέχρι στιγμής αθροιστική μείωση του ΑΕΠ της κατά 20%. 

Μελέτες δείχνουν πως κάποια απ’ τα προβλήματα που συνδέονται με την ανεργία
είναι η αύξηση ασθενειών εξαιτίας αδυναμίας κάλυψης ιατρικών αναγκών, διατάραξη της ψυχικής υγείας των ανέργων, αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής έντασης και βίας, ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, αύξηση της εγκληματικότητας, υποβάθμιση του επιπέδου ζωής, υποβάθμιση του επιπέδου μόρφωσης, ανασφάλεια, απαισιοδοξία κλπ. Ιατρικές μελέτες συνδέουν την κρίση με τη μείωση των γεννήσεων και του μέσου όρου ζωής, την αύξηση των θανάτων, των αυτοκτονιών και των λοιμώξεων.
Είναι γεγονός ότι αποπληρωμή χρέους χωρίς την αύξηση εσόδων δεν μπορεί να υπάρξει για κανένα νοικοκυριό η κράτος. Οι οικονομολόγοι που διαθέτει το κυβερνητικό επιτελείο είναι άσχετοι ή μας δουλεύουν κανονικά κάνοντας πως δουλεύουν .

Να τι θα μπορούσε να γίνει :


1. Μειώσεις μισθών: ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών μόνο αν είναι υπερβολική π.χ. για μισθούς πάνω από 2000 ευρώ, δυστυχώς μέχρι τώρα είχαν μειώσεις μισθών μόνο οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι .Με καλύτερη διαχείριση όμως στα εξοπλιστικά για την άμυνα στις σπατάλες και στα ενοίκια των δημόσιων κτιρίων που καρπώνονται ημέτεροι .

Συμπέρασμα:  Όταν μειώνεις μισθούς μειώνετε η αγοραστική δύναμη των υπαλλήλων άρα και η κατανάλωση  και εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων και μηνιαίων υποχρεώσεων των νοικοκυριών και παράλληλα μειώνονται οι συνολικές δαπάνες.



1α. ΦΠΑ : Μείωση του ΦΠΑ εως 5% το πολύ , γιατί παρατηρείται το φαινόμενο λαθρεμπορίου, φοροδιαφυγής αλλά και διαφυγόντων εσόδων σε όμορες χώρες π.χ. να βάζουμε βενζίνη η να αγοράζουμε αγαθά απο Βουλγαρία, Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία. Τα έσοδα του κράτους σίγουρα θα αυξηθούν.

Συμπέρασμα: Μειώνοντας τους φόρους  μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα αυξάνονται τα έσοδα, μειώνεται η φοροδιαφυγή το λαθρεμπόριο , έρχονται επενδύσεις ,μειώνεται το κόστος ελεγκτικού μηχανισμού.





2. Φωτοβολταϊκα: Αντί για Φ/Β (φωτοβολταϊκα ) σε χωράφια όπου δόθηκαν τεράστιες άδειες σε ημετέρους με τεράστια θαλασσοδάνεια,Πρώτα Φ/Β σε όλα τα κτίρια του δημοσίου και ιδιωτών. .

Συμπέρασμα: Μείωση δαπανών, εξαγωγή ενέργειας, έσοδα, θέσεις εργασίας.



3.Κέντρα υποδοχής αλλοδαπών: Τα κέντρα θα επιβαρύνουν μακροχρόνια το κόστος διαμονής και τις τοπικές κοινωνίες καλύτερα είναι να λειτουργήσουν Εθελοντικά Κέντρα επιμορφωτικής βιολογικής καλλιέργειας αλλοδαπών (ΕΚΕΒΚΑ) σε κάθε Δήμο ο όποιος θα ενισχύεται ανάλογα των αριθμό που θα εξυπηρετεί. Η βιολογική καλλιέργεια μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές όπου έχει επιβαρυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας από φυτοφάρμακα π.χ. κάμπος Λάρισας =αφομοίωση των αλλοδαπών= ένταξη τους στην κοινωνία μετά από 5 χρόνια= μείωση δαπανών= έσοδα

Αναλυτικά :

- Μπορούν να διαμένουν σε μικρά διαμερίσματα ισόγεια τα οποία θα διαθέτουν Φ/Β άρα= έσοδα.

- Μέσα στα αγροκτήματα θα παράγουν βιολογικά προϊόντα= άρα έσοδα.

- Θα επιμορφώνονται και σε 5- 6 χρόνια θα έχουν στοιχειώδεις γνώσεις δημοτικού και θα επιλέγουν να μείνουν η να φύγουν από το αγρόκτημα και από την χώρα μας.

4. Αποκέντρωση:Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρα μας οι μισοί κάτοικοι της να βρίσκονται στην Αθήνα. Αποκέντρωση της Αθήνας ως πόλος έλξης τουριστών μετατροπή του κέντρου σε χιλιάδες ξενοδοχειακές μονάδες και χώρους στάθμευσης στα ανοίκιαστα μαγαζιά με ανακαίνιση των υπαρχόντων χιλιάδων κτιρίων, ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να μειωθούν .Κίνητρα για αποκέντρωση στους κατοίκους της Αθήνας π.χ. διάθεση στρεμμάτων γης για μόνιμη εγκατάσταση στην επαρχία άρα βιωσιμότητα .

Συμπέρασμα :Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αξιοποιηθή η αχρησιμοποίητη γη στην Ελλάδα και να δώσει μια διέξοδο στους ανέργους .



5. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη -Κόμματα : Ένα κόμμα για να θεωρείτε ότι έχει προοπτική και δημοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να βγει από τις κομματικές διαδικασίες και οι υποψήφιοι να επιλέγονται με βάση την αξία του ανθρώπου, αλλιώς μπαίνεις στην λογική των μεγάλων κομμάτων αν κάποιος είναι καλύτερος από έναν άλλο δεν τον βάζουμε υποψήφιο ή θα πρέπει να είναι κομματόσκυλο(κηφήνας) για να τον επιλέξουμε, άρα ο τρόπος επιλογής είναι το Α και το Ω για κάθε επιλογή. Τα κόμματα πρέπει να επιλέγουν με βάση την αξία του ανθρώπου και όχι την κομματική ταυτότητα.Πόσες φορές μέχρι τώρα δεν έχουν αλλάξει οι ηγεσίες της Δικαιοσύνης και του κρατικού μηχανισμού με βάση την κομματική ταυτότητα ;

Συμπέρασμα: Κόμμα σημαίνει βρίσκεσαι σε κώμα, γιαυτο υπάρχουν οι όροι κίνηση ,κίνημα κλπ.



6.Τραπεζες : Όχι άλλο στην ενίσχυση τραπεζών γιατί ξέρουμε πολύ καλά όλοι ότι τα λεφτά ερχόταν από την ΕΚΤ με δυσβάστακτο επιτόκιο και κατέληγαν σε φίλους τραπεζικών ως Θαλασσοδάνεια από υπερεκτιμήσεις ακινήτων και πάγιων στοιχείων Α.Ε.

Συμπέρασμα : να ενισχύσουμε νοικοκυριά και την Α κατοικία για την εξοικονόμηση ενέργειας με εγκατάσταση Φ/Β -θερμομονώσεις κτιρίων - συμφέρουσες λύσεις θέρμανσης . Αρα μείωση κόστους επιβίωσης, ανάπτυξη, νέες θέσεις απασχόλη,αναθέρμανση όλων των κλάδων οικοδομικής δραστηριότητας.


7.Κινητρά επαναπατρισμός χρημάτων: κούρεμα 40% σε όσους έβγαλαν ποσά πάνω από 200.000ευρώ(φαίνετε από τις συναλλαγές τις τράπεζας της Ελλάδας) φυσικά απαγόρευση σε αυτούς να είναι υποψήφιοι βουλευτές. 
Το 40% από τα χρήματα που θα επαναπατρισθεί μπορεί να γίνει επένδυση όπου μέτοχοι της εταιρείας θα είναι οι δικαιούχοι των χρημάτων .Η επένδυση π.χ. παραγωγή ενέργειας με Φ/Β σε όλα τα δημόσια κτίρια με την ίδρυση δημόσιας εταιρείας όπου τα κέρδη της για 5 χρόνια θα εξυπηρετούν μόνο δημόσιες δαπάνες και επέκταση της επένδυσης. Όσοι δεν φέρουν πίσω τα χρήματα που τους αναλογούν να χάνουν την Ελληνική Υπηκοότητα

Συμπέρασμα : Αύξηση ρευστότητας και επενδύσεων.



8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πραγματική Δημοκρατία με διπλασιασμό των βουλευτών σε 600(αναθεώρηση συντάγματος) αλλά μείωση των αποδοχών τους στο 1/3, πετυχαίνουμε μείωση εξόδων προϋπολογισμού για τις δαπάνες των βουλευτών κατά 33% ειδικά αν συνδυαστεί με μείωση των συνεργατών των βουλευτών τους στο 1/3 .
Βέβαια αν εκλέγονται οι100από τους 600 με κλήρο(κλήρωση κάθε Χριστούγεννα) κάθε χρόνο με θητεία για ένα χρόνο χωρίς να έχουν δικαίωμα να επανεκλεγούν, από τα χαμηλά εισοδήματα(αυτή που έχουν οικογενειακό εισόδημα π.χ. κάτω από 20.0000 ευρώ )και απλή αναλογική όλοι να έχουν δικαίωμα εκλογής τότε ίσως υπάρξει αληθινή δημοκρατία.

Συμπέρασμα: μείωση δαπανών, δημοκρατία, ίσες ευκαιρίες.



9. Προστασία περιβάλλοντος: Πρακτικά  με τουριστικά μονοπάτια,(πέτρινα) δηλαδή το κάθε δάσος θα διαχωρίζεται σε π.χ. σε τουλάχσιτον τρια μέρη ακόμη και σε περίπτωση ολοσχερής καταστροφής να μην μπορέι να καεί όλο. Τα μονοπάτια  θα λειτουργούν και ως αντιπυρικές και ως ζώνες πρόσβασεις των οχημάτων της πυροσβεστικής και θα κατασκευάζονται π.χ. από τον Ελληνικό στρατό και τους εθελοντές πυροσβέστες και μη π.χ. από Μάρτιο εως Μαϊο.
Κόψιμο δένδρων μόνο για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνων ,οχι άσκοπη σπατάλη του δασικού όγκου με κόψιμο δένδρων αλλά εκμετάλλευση των υπολειμμάτων του για παραγωγή π.χ.pellets.



10. Τουριστική Ανάπτυξη : βελτίωση των συγκοινωνιών σε μοντέλο τουριστικής χώρας όπου το αεροδρόμια-λιμάνια-σιδηρόδρομος(δημιουργία προαστιακού στο μήκος των ακτών-παράλληλα πλησίον Εθνικός ποδηλατοδρόμος με επιπλέον δρόμου με γκαζόν για μαραθώνιο μεταξύ πόλεων στην ακτογραμμή Αλεξανδρούπολη-Θεσ/κη-Αθήνα ) μετρό-λεωφορεία-αστικές συγκοινωνίες-μεγάλα παρκινγκ-αγορά ντόπιων προϊόντων, θα είναι συνδεδεμένα(πλησίον σε ένα κόμβο ανά Νομό) ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας και μείωση κόστους μετακίνησης για τους επισκέπτες τουρίστες και τους πολίτες της.
Παράδειγμα Θεσσαλονίκη ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙ ΜΕΤΡΟ : Προαστιακός που θα συνδέει ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ -ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ- ΙΚΕΑ -ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και στο μέλλον ΠΕΡΑΙΑ -ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 



11.Ασφάλεια του πολίτη: -Την απαλλαγή των αστυνομικών από τα "πάρεργα"(φύλαξη υψηλών προσώπων, γήπεδα των ΠΑΕ, φύλαξη φυλακισμένου που ανήκει στο σωφρονιστικό σύστημα,φύλαξη ασυνόδευτων ανήλικων ,  μεταφορές ψυχασθενών, επιδόσεις διαφόρων εγγράφων κλπ)

- Την βελτίωση της εκπαίδευσης και του πνευματικού επιπέδου των αστυνομικών και την αξιοποίηση των πτυχιούχων ΤΕΙ ΑΕΙ. να φανταστείτε ότι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ η ΑΕΙ δεν έχουν μισθολογικές και βαθμολογικές προαγωγές ακόμη και αν ξεπεράσουν τα 8 χρόνια υπηρεσίας όπου στο δημόσιο εφαρμόζεται (εδώ ταιριάζει ότι όλοι οι βουλυτές  είναι πουλημένοι) .

-Διαχωρισμός μισθολογικά με ανταμοιβή του μάχιμου αστυνομικού που βρίσκεται εκτός γραφείου και κινδυνεύει σε σχέση με τους εντός γραφείου ευνοούμενους αστυνομικούς.

-Την εισαγωγή νέας τεχνολογίας δεκαμελής ομάδες με αυρες για να μην υπάρχει σώμα με σώμα του πλήθους  με αστυνομικούς    (π.χ.για την καταστολή αντί για δακρυγόνα που στοιχίζουν πολλά δις καταστολή με υδροφόρες) και κατοχύρωση νέων μεθόδων εργασίας και την βελτίωση των υποδομών.

Φανταστείτε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό σε υπηρεσίες και δεν γίνονται συγχωνεύσεις υπηρεσιών για εξυπηρέτηση ενοικιαστών των κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ.



12. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : Τώρα ο εργαζόμενος πληρώνετε με το καθαρό ποσό ενώ ο εργοδότης καταβάλει τις εργοδοτικές εισφορές στο ταμείο του εργαζόμενου για ιατροφαρμακευτική κάλυψη και συνταξιοδότηση χωρίς να γνωρίζει ο εργαζόμενος που καταλήγουν οι κρατήσεις του (δομημένα ομόλογα κλπ). Η πρόταση είναι να λαμβάνει όλο το ποσό ο εργαζόμενος μικτές αποδοχές και να αναλαμβάνει ο ίδιος να καταβάλει τις υποχρεώσεις του(με απευθείας σύνδεση του λογαριασμού του) στο ασφαλιστικό ταμείο(όπου την διαχείριση θα έχουν εργαζόμενοι ) μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα π.χ. 20ημερών όπως γίνεται με τους ελευθέρους επαγγελματίες πρώην ΤΕΒΕ.

Τι κερδίζουμε ; Σε περιπτώσεις πτώχευσης μεγάλων εταιρειών μειώνεται η ζημία που θα προέκυπτε από την μη καταβολή των εργοδοτικών εισφορών και καλύτερη διαφάνεια στην διαχείριση των χρημάτων.


13. Φορολόγηση των μεγάλων εταιριών : Η εταιρείες με υψηλό τζίρο να φορολογούνται επι του όγκου συναλλαγών π.χ. 4 % επι του τζίρου ή ανάλογα της έκτασης του ακινήτου τους που καταλαμβάνει η επιχείρηση,χωρίς άλλου είδους φορολογία.


14. Υπερχρεωμένα νοικοκυριά :Να γίνουν ρυθμίσεις των δανείων . Ειδικά αν πρόκειται για ΠΡΩΤΗ  κατοικία π.χ. αν κάποιος υπάλληλος έχει μείωση του μισθού του κατά 300 ευρώ μηνιαίως και πλήρωνε δόση 600 ευρώ να είναι ισόποση και η μείωση της δόσης του δανείου του αλλά και μείωση του επιτοκίου ώστε στο τέλος να πληρώσει το ίδιο προϋπολογισθέν ποσό.Για όλους να ισχυσει οφειλή μόνο του κεφαλαιου. 


Παναγιώτης Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: