ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. Στείλτε ΡΕΥΜΑ στο panosan@gmail.com για πληροφορίες πατήστε στην εικόνα .

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

«Αναλώσιμοι οι προπονητές στην Ελλάδα»

Η Συνεντευξη του Χαραλαμπίδη στο  http://www.sport2310.gr/

No 692606
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο sport2310.gr ο έμπειρος τεχνικός, Απόστολος Χαραλαμπίδης, που μίλησε για τη Δόξα Δράμας, τη Νίκη Βόλου, τη Βέροια, τα επαγγελματικά του πλάνα.
Ο Καστοριανός τεχνικός ξεχωρίζει για το «χτίσιμο» ομάδων με εξαιρετική φυσική κατάσταση, ενώ έχει αναδείξει και αρκετούς νεαρούς παίκτες στο παρελθόν, όπως ο διεθνής μέσος της Καϊζερσλάουτερν, Κώστας Φορτούνης, τον οποίο χρησιμοποίησε ως βασικό στα Τρίκαλα κι ας ήταν μόλις 16 ετών, αλλά και ο Θανάσης Καραγκούνης του Ατρομήτου, τον οποίο «ανακάλυψε» και καθιέρωσε στον Φωκικό.
Εκτός από τους Θεσσαλούς και την ομάδα της Άμφισσας, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης εργάστηκε φέτος σε Δόξα Δράμας (Σούπερ Λίγκα) και Νίκη Βόλου (FL2), ενώ ακόμα έχει δουλέψει με επιτυχία σε Βέροια (πήρε την άνοδο πρόπερσι στη Football League), Εορδαϊκό, Πολύκαστρο, Καλλιθέα και Ιωνικό, όπως και στον Ηρακλή (ήταν γυμναστής επί Σάββα Κωφίδη).
Ο Χαραλαμπίδης ήδη μελετά τις προτάσεις για τη συνέχιση της καριέρας του, επιβεβαιώνοντας ότι μεταξύ άλλων συζητά για να αναλάβει τον Πανιώνιο, ενώ έχει και δυο-τρεις προτάσεις από ομάδες της Football League. Αναλυτικά τα όσα είπε στο sport2310.gr:
-Να ξεκινήσουμε από την πρώτη φετινή σας ομάδα, τη Δόξα Δράμας, με την οποία εργαστήκατε για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα…
«Η αλήθεια είναι ότι νιώθω αδικημένος από τη Δόξα. Πήρα το προηγούμενο καλοκαίρι μια ομάδα χωρίς δελτία και δεν γνωρίζαμε αν θα παίξει στη Β΄ ή την Α΄ Εθνική. Οπότε και ο σχεδιασμός δεν ήταν εύκολο να προχωρήσει έγκαιρα. Άλλους παίκτες θες στη μια κατηγορία, άλλους στην άλλη. Δούλεψα πολύ γι’ αυτή την ομάδα και αναγνωρίστηκε τόσο από τους παίκτες μου, όσο και από τον κόσμο. Πολλοί απόρησαν και λυπήθηκαν με τη φυγή μου. Αυτό ήταν μια αναγνώριση για μένα, ενώ πιστεύω ότι η δουλειά μου φάνηκε και στην πορεία του πρωταθλήματος. Άλλωστε, η φυσική κατάσταση για μια ομάδα «χτίζεται» το καλοκαίρι. Από τον μεγαλομέτοχο, Θανάση Σάμιο, δεν έχω κάποιο παράπονο και τον ευχαριστώ που μου έκανε την τιμή να είμαι τεχνικός μιας τόσο ιστορικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Μακάρι κάποτε να ξανασυνεργαστούμε. Θεωρώ ότι ως τώρα όπου πήγα άφησα έργο, μεγαλύτερο ή μικρότερο, ανάλογα με το χρόνο, τις συνθήκες δουλειάς, αλλά και τον παράγοντα τύχη».
-Κεφάλαιο Νίκη Βόλου, στην οποία εργαστήκατε μέχρι πρότινος…
«Για μένα η Νίκη είναι η καλύτερη ομάδα στον Βόρειο όμιλο. Έχει εξαιρετικό ρόστερ, μεγάλη δυναμική και απίστευτο κόσμο. Ένα μήνα εκεί δουλέψαμε πολύ. Κάναμε καλές εμφανίσεις, αλλά «πέσαμε» σε μια σειρά από δύσκολα ντέρμπι. Επίσης, υπήρχε μεγάλη διοικητική αστάθεια επί προεδρίας Γιώργου Δαλούκα. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο και να εκτεθώ, παίζοντας… κορώνα-γράμματα την καριέρα μου. Πιστεύω πάντως ότι η Νίκη είναι σε σωστή αγωνιστική τροχιά και πως στο τέλος θα πανηγυρίσει την άνοδο μέσω των πλέι οφ».
-Μια άλλη πρώην ομάδα σας, η Βέροια, εξασφάλισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, με αρκετούς παίκτες που επιλέξατε εσείς πριν δυο καλοκαίρια. Αποτελεί δικαίωση;
«Καταρχήν θέλω να συγχαρώ τη Βέροια για την επιτυχία της, είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερε. Στη Βέροια είχα πάει στη Γ΄ Εθνική, ενώ ήταν δεύτερη και είχε τέσσερις αγωνιστικές. Σίγουρα ήταν ρίσκο, αλλά είχαμε πάρει τότε την άνοδο. Αλλά και στη Β΄ Εθνική πέρυσι, στην αρχή της χρονιάς, πιστεύω άφησα έργο. Επί δικών μου ημερών αποκτήθηκαν οι Καντιμοίρης, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Μπαργκάν και Μπάρμπας, που ήταν βασικότατοι συντελεστές αυτής της ανόδου. Σχεδόν η μισή ομάδα, αν προσθέσουμε τον Καλτσά και τον Σαμαρά. Βεβαίως, πρέπει να πω ότι στην Ελλάδα οι προπονητές είναι λίγο πιο… αναλώσιμοι, σπανίως υπάρχει πραγματική πίστωση χρόνου από τους προέδρους, ώστε να τους αφήσουν να εργαστούν σε βάθος».
-Δίκαια ανέβηκαν στη Σούπερ Λίγκα Βέροια και Πανθρακικός και ποια πιστεύετε θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει;
«Φυσικά και ανέβηκαν δικαία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: