ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. Στείλτε ΡΕΥΜΑ στο panosan@gmail.com για πληροφορίες πατήστε στην εικόνα .

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η μείωση της φορολογίας στην Ελλάδα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ .

Το ερώτημα αυτό  απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις.
Αναμφίβολα η  μείωση της φορολογίας   συμβάλει στην αύξηση των επιχειρήσεων άρα στην    μείωση της ανεργίας και στην αύξηση των κερδών  των  επιχειρήσεων και στην αύξηση  μακροχρόνια των  εσόδων  του κράτους .

















Όμως μαζικά πότε οι πολίτες ως φυσικά πρόσωπα –εργαζόμενοι αλλά   και οι επιχείρησης –επιχειρηματίες  έχουν αιτηθεί  μείωση της φορολογίας  ;;;;
τους νοιάζει ;;;;
τους βολεύει  και βολεύονται  με τα ρουσφέτια ;;;
ως πότε όμως θα βολεύονται αυτοί που βολεύονται   ;;;  , 
χιλιάδες εργαζόμενοι επιστήμονες μετανάστευσαν  και είναι τα παιδιά μας.

Η μείωση της φορολογίας  στους πολίτες της Ελλάδος δεν θα επιτευχθεί ποτέ αν δεν την ζητήσουν οι ίδιοι οι πολίτες μαζικά και δυστυχώς θα τους περιμένει μια  λαιμητόμος στο τέλος.
Λοιπόν έχουμε κατάληξη στα παρακάτω :
Η  μείωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα, την κατανάλωση  άρα συμβάλει στην μείωση της ανεργίας και την αποταμίευση οπότε διασφαλίζει και το τραπεζικό σύστημα .
Η μείωση της φορολογίας εισοδήματος των νοικοκυριών από εργασία αυξάνει το καθαρό μετά το φόρο εισόδημα και ενισχύει το κίνητρο για εργασία.
Η μείωση της φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων αυξάνει τη ζήτηση επενδύσεων, με θετικές επιδράσεις στο απόθεμα κεφαλαίου και κατ’ επέκταση στην παραγωγικότητα της εργασίας και φυσικά στην μείωση της ανεργίας .
Η εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αυξάνει τα φορολογικά έσοδα, συντελώντας στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους.
Η δυνατότητα κατοχύρωσης αφορολόγητου ορίου εισοδήματος μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών με ειδική έμφαση σε κλάδους με υψηλή συχνότητα απόκρυψης εισοδημάτων, όπως τα ελεύθερα επαγγέλματα συμβάλει στην δυνατότητα νομιμότητας των εσόδων των ελεύθερων επαγγελματιών και την εύκολη εισροή των χρημάτων αυτών  τους ξανά  στην αγορά ,αυξάνοντας την ζήτηση .
To ίδιο κίνητρο με το  αφορολόγητο όριο θα μπορούσε να ισχύει και για τους μισθωτούς δηλαδή αν έδινες σε  έναν  μισθωτό  κίνητρο φοροαπαλλαγής και να ξοδέψει όλο το εισόδημα του μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών απευθείας έχεις καταπολέμηση μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής και ούτως η άλλως θα εισπράξεις το ΦΠΑ μέσω των συναλλαγών του.  

Οι σχεδιαστές της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στη χάραξη μιας ολοκληρωμένης σταθερής φορολογικής πολιτικής που, λειτουργώντας αντικυκλικά, θα αμβλύνει τις επιπτώσεις του οικονομικού κύκλου, θα έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό και παράλληλα, μέσω της θεραπείας των παθογενειών, θα κατανέμει το φορολογικό βάρος με βάση τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Συντάκτης:
 Παναγιώτης Αναστασιάδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: