Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Λειτουργία σχολών προπονητών ποδοσφαίρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο της δημιουργίας μόνιμου μητρώου προπονητών, όπως απαιτούν οι κανόνες της UEFA και της ΕΠΟ, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μέχρι τις 31/12/2012 οι προπονητές που κατέχουν οποιαδήποτε παλαιού τύπου ταυτότητα προπονητή ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία έχει ημερομηνία λήξης μετά την 1/1/2013, παρακαλούνται να τις προσκομίσουν στην Υπηρεσία Μητρώου προπονητών της ΕΠΟ, προκειμένου να αντικατασταθούν με τον νέο τύπο ταυτότητας, που ξεκίνησε να εκδίδεται από την 1/6/2012.


Αυτό θα γίνει χωρίς καμία επιβάρυνση για τα χρόνια που θα εξακολουθούσαν να ισχύουν και μέχρι τη λήξη τους.

Όλες οι νέες ταυτότητες προπονητών που θα εκδοθούν μέσα στις αναφερόμενες προθεσμίες θα έχουν ημερομηνία λήξης την 31/12/2015.


Απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατηγορία UEFA Pro1. Αίτηση ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΕΠΟ ή με φαξ στο 210-9359666.
2. Επικυρωμένη φωτοτυπία διπλώματος προπονητή ΕΠΟ ή άλλης ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κατηγορίας UEFA Α΄ ή παλαιό δίπλωμα Α΄ κατηγορίας και ταυτότητα αναθεωρημένη σε ισχύ από σχολές που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η ΕΠΟ.
3. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας και αρτιμέλειας (από παθολόγο και ορθοπεδικό).
Σε περίπτωση υποβολής υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθούν τα εξής κριτήρια επιλογής για τη συμμετοχή στη σχολή:
1. Ποδοσφαιρική εμπειρία ως αθλητής (διεθνής, επαγγελματίας, κ.τ.λ.)
2. Προπονητική εμπειρία
3. Γραμματικές γνώσεις (γνώση ξένων γλωσσών, χρήση Η/Υ, απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, κ.τ.λ.).


Aπαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατηγορία UEFA Α΄1. Πιστοποιητικό Σπουδών θεωρημένο. Απολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον
2. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας-αρτιμέλειας (σπό παθολόγο και ορθοπεδικό)
3. Δίπλωμα προπονητή UEFA Β΄ ή δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας παλαιό (επικυρωμένο αντίγραφο) και ταυτότητα αναθεωρημένη σε ισχύ
4. Βεβαίωση προϋπηρεσίας ότι διετέλεσε για έναν τουλάχιστον χρόνο προπονητής σε αναγνωρισμένο σωματείο Ε.Π.Ο. ή σε ακαδημίες αναγνωρισμένου σωματείου 5. Ποινικό Μητρώο γενικής χρήσης
5. Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής περί μη δίωξης για βία στα γήπεδα
Ανακοινώνεται ότι προγραμματίσθηκε η λειτουργία Σχολών υποψηφίων προπονητών ΟΥΕΦΑ Β΄, οι οποίες θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος του 2012, στις κάτωθι Ενώσεις:
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΤΗΛ 26310 28884 / ΦΑΞ 26310 25333
Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΤΗΛ 2410 288241-3 / ΦΑΞ 2410 288214
Ε.Π.Σ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΤΗΛ 26610 39360 / ΦΑΞ 22610 46255

Η ΕΠΟ αποφάσισε τη λειτουργία σχολής προπονητών κατηγορίας UEFA Β΄ στην Λέσβο από τις 29/8 έως τις 13/9/2012 (Ε.Π.Σ. Λέσβου: τηλ.: 22510 22210 - fax: 22510 42267).

Επίσης, αποφασίστηκε η λειτουργία σχολής προπονητών κατηγορίας UEFA Β΄ στη Ρόδο από τις 2/12 έως τις 18/12/2012 (ΕΠΣ Δωδεκανήσου: τηλ. 2241026788 - fax 2241022909).

Aπαιτούμενα δικαιολογητικά για σχολή UEFA B΄1. Αίτηση
2. Πιστοποιητικό γέννησης
3. Βεβαίωση Ε.Π.Ο. ή Ε.Π. Σωματείων ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής
4. Πιστοποιητικό Σπουδών θεωρημένο. Απολυτήριο Γ΄ Γυμνασίου τουλάχιστον
5. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, όχι παλαιότερο των τριών (3) μηνών
6. Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής, ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος, όχι παλαιότερο των τριών (3) μηνών
7. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής (βεβαιώσεις από παθολόγο και ορθοπεδικό).
- Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών 20 Σχολών αναθεώρησης παλιών διπλωμάτων προπονητών ΓΓΑ - ΕΠΟ (πριν από το 1998), που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, όσοι δεν παρακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για διάφορους λόγους, πλέον θα ακολουθούν τη διαδικασία των υπόλοιπων υποψηφίων προπονητών και θα εντάσσονται με προτεραιότητα για την παρακολούθηση των προγραμματισμένων σχολών UEFA-B.

Με την πραγματοποίηση αυτών των Σχολών ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αναθεώρησης παλιών διπλωμάτων ΓΓΑ - ΕΠΟ και μάλιστα με καθυστέρηση δύο (2) ετών κατόπιν αιτήματος της ΟΠΠΕ που έγινε αποδεκτό από το ΔΣ της ΕΠΟ. Οι κάτοχοι τέτοιων διπλωμάτων, που είχαν την υποχρέωση αλλά δεν παρακολούθησαν καμία σχολή δε θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ταυτότητα προπονητή και δελτίο πιστοποίησης και κατά συνέπεια τα ονόματά τους δε θα αναρτηθούν στο epo.gr. Από την 1η Αυγούστου 2012 θα εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα ο προσφάτως εγκριθείς και αναρτηθείς στο site της ΕΠΟ Κανονισμός Προπονητών.

- Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος λειτουργίας των σχολών εξομοίωσης Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο-Προπονητών ποδοσφαίρου, οι πτυχιούχοι των σχολών ΤΕΦΑΑ των Ελληνικών Πανεπιστημίων προκειμένου να αποκτήσουν δίπλωμα ΟΥΕΦΑ-Β (εκτός των τμημάτων των Πανεπιστημίων που έχουν υπογράψει την ειδική σύμβαση ΕΠΟ-ΤΕΦΑΑ και αφορά την απονομή διπλώματος ΟΥΕΦΑ-Β στους αποφοιτήσαντες επιτυχώς) θα ακολουθούν την διαδικασία των υπολοίπων υποψηφίων προπονητών και θα εντάσσονται ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για την παρακολούθηση της σχολής.
- Όσοι εκ των μαθητών που φοίτησαν σε σχολή της ΕΠΟ και έχουν κριθεί επανεξεταστέοι, θα πρέπει να αποστέλλουν (εντός διετίας το πολύ από την ημέρα αποφοίτησης) αίτηση επανεξέτασης στην υπηρεσία της ΕΠΟ και η οποία θα αποφανθεί για την ημερομηνία και το τόπο επανεξέτασης. Για την δυνατότητα επανεξέτασης στην πρακτική εξάσκηση θα πρέπει ο υποψήφιος να παρουσιάζεται με δική του ομάδα επίδειξης (εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κατά την διάρκεια σχολής της αντίστοιχης κατηγορίας).
- Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, για να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κατηγορία σχολής προπονητών ΕΠΟ, μπορούν να καταβάλλουν το αντίστοιχο παράβολο (UEFA-Pro = 1300 E για κάθε φάση, UEFA -A= 650 E για κάθε φάση, UEFA-B = 650 E ) σε λογαριασμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων όπου και θα διεξαχθεί η σχολή ή στο ταμείο της ΕΠΟ.
- Oι προπονητές, κάτοχοι διπλωμάτων από το 1998 έως και το 2008, έχουν υποχρέωση, όπως η σύμβαση της προπονητικής ΟΥΕΦΑ - Ε.Π.Ο και οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο. προβλέπουν, να αναθεωρήσουν την ταυτότητα προπονητή εντός τριετίας από τη λήψη του διπλώματος. Σε αντίθεση περίπτωση δεν θα έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν την ταυτότητά τους και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα του προπονητή στις ομάδες τους (επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, ακαδημίες, αναπτυξιακές ηλικίες κλπ). Μετά από συνεργασία μεταξύ ΕΠΟ και ΟΠΠΕ, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν αναθεωρητικά σεμινάρια, τουλάχιστον 16 ωρών, σε μόνιμες έδρες της Βοιωτίας και της Κατερίνης, τα οποία θα ανακοινώνονται έγκαιρα μέσω του epo.gr, προκειμένου οι προπονητές να αναθεωρήσουν τα διπλώματα-ταυτότητές τους. Η διαδικασία, που αφορά όσους προπονητές έχουν υποχρέωση, θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2012.
 
Πηγή:www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: