ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. Στείλτε ΡΕΥΜΑ στο panosan@gmail.com για πληροφορίες πατήστε στην εικόνα .

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Στο...βρόντο 14 εκ. ευρώ της ΕΠΟ για την κάρτα υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών

Η ΕΠΟ έχει σπαταλήσει 14 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία εφτά χρόνια για τον μηχανισμό που θα εξέδιδε την κάρτα υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, που στην ουσία δεν εφαρμόστηκε ποτέ!
Το θέμα που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ επιβεβαίωσε ο Β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Βούρβαχης, ο οποίος μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Σφύρα Καλά» με τους Σαββα Λιβάνιο και Αρη Λαούδη!
«Ναι, έχουν πάει στο βρόντο 14 εκατομμύρια ευρώ, γιατί ουδέποτε έγινε πράξη αυτή η συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων και αποκάλυψε πως η ΕΠΟ έχει σταματήσει πλέον να πληρώνει την εταιρεία, μην καταβάλλοντας την τελευταία επταγή...
«Αυτή τη στιγμή, το θέμα είναι μια μεγάλη πληγή.
Βρισκόμαστε στο στάδιο όπου περιμένουμε την αντιπρόταση της εταιρείας, που έχει στήσει τα μηχανήματα σε όλες τις ενώσεις. Η ΕΠΟ έδινε 2.5 περίπου εκατομμύρια το χρόνο στην εταιρεία, αλλά έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε, γιατί δεν υπήρχε το νομικό υπόβαθρο για να λειτουργήσει.
Από τη στιγμή που δεν υπάρξει συνεννόηση, θα υπάρξει καταγγελία της συμφωνίας».
Έρευνα για το θέμα έχει ξεκινήσει και το ΣΔΟΕ και το εκπληκτικό είναι ότι με βάση την αρχική συμφωνία, θα έπρεπε να έχουν περάσει από εξετάσεις περίπου 1,5 εκατομμύριο παίκτες, αλλά οι «τυχεροί» ήταν μόλις 15.530!

Η αντιπρόταση της εταιρείας
Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία έχει προχωρήσει σ τη δική της κίνηση. Συγκεκριμένα πρότεινε να αναλάβει να παρέχει για δύο χρόνια δωρεάν τις ιατρικές εξετάσεις στους ερασιτέχνες ποδοσφιαριστές, με μια προϋπόθεση: η συμφωνία με την ΕΠΟ να παραταθεί για άλλα επτά χρόνια και να ισχύει μέχρι το 2014. Από την πλευρά της η ΕΠΟ, είναι σύμφωνη με το πρώτο σκέλος της πρότασης της εταιρείας, αλλά διαφωνεί με το δεύτερο, να δεσμευτεί με παράταση της συμφωνίας.

Πώς ξεκίνησε το θέμα και τι προέβλεπε η συμφωνία
Η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν υπό προεδρίας του Βασίλη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ και πέρασε από το ΔΣ της Ομοσπονδίας τον Σεπτέμβριο του 2005 σε συμφωνία με την εταιρεία PC Sytems .
H πρόθεση ήταν καλή και η συμφωνία περιελάμβανε τα παρακάτω:
«*Κεντρικό έλεγχο του προγράμματος έκδοσης και διαχείρισης καρτών υγείας των αθλητών.
*Οργανωμένο ιατρικό φάκελο για κάθε αθλητή.
*Συγκέντρωση και αναζήτηση ιατρικών στοιχείων άμεσα
*Δυνατότητα απεικόνισης ιατρικών δεδομένων.
*Έλεγχος της υγείας των μελών και εφαρμογή προληπτικής ιατρικής
*Έγκαιρη διάγνωση και αποφυγή πιθανού προβλήματος υγείας των αθλητών
*Μείωση πιθανοτήτων επεισοδίων υγείας κατά την άθληση των μελών
*Εκπαίδευση των αθλητών αλλά και των οικογενειών τους στη σημασία της «τακτικής ιατρικής εξέτασης».

Πού «κόλλησαν» οι εξετάσεις
Το σχέδιο, όντως, προχώρησε, αλλά για λίγο... Σε όλες τις ενώσεις της ΕΠΟ ανά την επικράτεια, κατασκευάστηκαν τα ιατρεία, με την αρχή να γίνεται από την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Συνολικά στη χώρα οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές υπολογίζονται στους 250.000. Οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις, άρχισαν, αλλά η ανυπαρξία νομικού πλαισίου έφερε την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου. Ετσι, το σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί με την ΕΠΟ ωστόσο να συνεχίζει να πληρώνει κανονικά την εταιρεία για τις παροχές που (δεν) δίνονταν, με δεδομένα τα προβλήματα που είχαν προκύψει!

Τα μηχανήματα είναι σε αποθήκες
Επίσης, ο Sentra 103,3 επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ενωσης Θεσσαλίας, τον άνθρωπο που χειρίστηκε την υπόθεση, ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να μιλήσει στον αέρα από την στιγμή που είχε αποκαλύψει το θέμα ο Γιώργος Βούρβαχης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Σάββα Λιβάνιου, τα μηχανήματα με τον ιατρικό εξοπλισμό, βρίσκονται σε κάποιες αποθήκες της Ενωσης, κλειστά, απενεργοποιημένα και... περιμένουν την εξέλιξη του θέματος.
Ο Sentra 103,3, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επικοινώνησε και με την εταιρεία που έχει αναλάβει το θέμα και ο πρόεδρος κ. Ισμαήλος, μέσω της γραμματέας του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί για το θέμα, όταν επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια»
Ο β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Βούρβαχης, πέρα από το θέμα των καρτών υγείας των ποδοσφαιριστών, μιλώντας στον Sentra 103.3, αναφέρθηκε και στο νέο περισταστικό, με ναζιστικό χαιρετισμό από παίκτη κατά τη διάρκεια αγώνα.
Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Σπύρος Σουγλέρη, παίκτη της Αστραπής Ψαροφαϊου, με τον παίκτη της πατρινής ομάδας να μιμείται, μετά το γκολ που πέτυχε, τον Γιώργο Κατίδη.
«Κι εγώ το άκουσα, η ΕΠΟ δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Αυτά είναι φαινόμενα πολύ σοβαρά, πρέπει να τα καταπολεμήσουμε , να τα εξαλείψουμε.

Τόσο η FIFA, όσο και η UEFA δείχνουν ξεχωριστή ευαισθησία, κι εμείς θα το εξετάσουμε στο διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής.
Αυτή η ενέργεια θεωρείται υβριστική ενέργεια, η ΕΠΟ δεν έχει στείλει έγγραφο στις Ενώσεις για το πώς θα πρέπει να αντιδρούν σε παρόμοιες ενέργειες. Ισως, υπάρξει μέριμνα από την πλευρά του ΔΣ».

Πηγή:sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: