ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. Στείλτε ΡΕΥΜΑ στο panosan@gmail.com για πληροφορίες πατήστε στην εικόνα .

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι Κύπριοι έκαναν το λάθος και μπήκαν στο Ευρώ.

    Οι Κύπριοι έκαναν το λάθος και μπήκαν στο Ευρώ και το θεώρησαν και κατόρθωμα επειδή πληρούσαν τα "κριτηρια του Μααστριχτ"! Αν υπήρχε ακόμα η λίρα, τότε οι καταθέτες θα είχαν υποστεί κούρεμα εφ'όσον η οικονομία πήγαινε χάλια και η λίρα θα υποτιμάτο και δεν θα διαμαρτυρόταν κανείς εκτός από τις ευθύνες που θα ζητούσαν  από την ίδια την κυπριακή κυβέρνηση.
 Δεν είδαν τη φάκα ότι εντός του Ευρώ θα εξαρτώνταν από άλλους ;

Η Λευκωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου της από το ευρώ εάν της επιβληθεί υπερβολική λιτότητα στο υπό επεξεργασία μνημόνιό της.

Τώρα δεν πρέπει καμία χώρα να φοβηθεί την έξοδο από το ευρω την φοβήθηκε η Ελλάδα και οι πολίτες τις και βλέπετε τι τραβάμε τώρα, μήπως η Μεγ. Βρετανία η Δανία που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν δέχτηκαν το ευρώ δεν είναι καλύερα ; μήπως σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ευρώ ;

 
Όσον αφορά την πολιτική "διάσωσης" που εφαρμόζει η Τρόικα ανά χώρα, "χτυπάει" εκεί που υπάρχει "λίπος". Στην Ελλάδα το λίπος ήταν ο Δημόσιος τομέας και η φοροδιαφυγή με τα ακίνητα, στην Κύπρο οι καταθέσεις, στην Ισπανία περιμένουμε να δούμε ίσως τραπεζικό χτύπημα σε συνδυασμό με ακίνητα και κάτι άλλο...
Στην Ελλάδα δυστυχώς κάναμε το έγκλημα όλη την προηγούμενη δεκαετία να μειώσουμε την παραγωγικότητα να εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές και από το φθηνό άφθονο δανεισμό σε Ευρώ. Αυτό πληρώνουμε τώρα και εάν τώρα είχαμε καλύτερη εγχώρια παραγωγικότητα, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντέξει ακόμα και έξοδο από το Ευρώ...αλλά ίσως και έτσι να βγούμε μπορεί τα πράγματα το πρώτο χρόνο να είναι χειρότερα αλλά μετά σίγουρα θα είναι καλύτερα.

Πρέπει να καταλάβουν τώρα ότι όλοι οι ΄Ελληνες στην Ελλάδα και την Κύπρο πρέπει να πορευτούν μαζί με ενότητα και ίσως με κοινό νέο νόμισμα υπάρχει η δυνατότητα πρίν είναι αργά !!!
 
Άποψη του Παναγιώτη Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: